x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Kovesi: Din ianuarie 2016, la DNA au fost 126 de verificări ale IJ; nu s-au constatat ilegalităţi

Kovesi: Din ianuarie 2016, la DNA au fost 126 de verificări ale IJ; nu s-au constatat ilegalităţi

04 Iul 2017   •   17:41
Kovesi: Din ianuarie 2016, la DNA au fost 126 de verificări ale IJ; nu s-au constatat ilegalităţi
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat marţi că aşteaptă controlul Inspecţiei Judiciare, arătând că la DNA au fost efectuate, din ianuarie 2016, peste 126 de verificări pe chestiuni punctuale şi controale tematice şi nu s-au constatat ilegalităţi. 

La ieşirea din sediul CSM, Kovesi a fost întrebată de jurnalişti despre controlul pe care Inspecţia Judiciară îl va face la DNA, la solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. 

"Am fost anunţaţi în mod oficial de efectuarea acestui control. El vizează perioada 1 ianuarie 2016 până în prezent. Pot să vă spun că, în perioada ianuarie 2016 până în prezent, au fost peste 126 de verificări pe chestiuni punctuale solicitate sau efectuate de Inspecţia Judiciară, precum şi controale tematice făcute la DNA. În toate cele peste 100 de cazuri şi în cele 8 controale nu s-au constatat ilegalităţi sau chestiuni de încălcare a legii. Noi aşteptăm acest control. Sunt convinsă că toţi procurorii din DNA au respectat legea şi aşteptăm ca rezultatele acestui control să fie făcute publice", a spus Kovesi, care a refuzat să răspundă la alte întrebări. 

Declaraţia a fost făcută după ce membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-au audiat pe procurorii Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, pentru care Kovesi a cerut revocarea din funcţie. AGERPRES

×