x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Kovesi, pentru o revistă din Franţa: Aş fi mulţumită ca o femeie să îmi succeadă după 2019

Kovesi, pentru o revistă din Franţa: Aş fi mulţumită ca o femeie să îmi succeadă după 2019

15 Mai 2017   •   23:50
Kovesi, pentru o revistă din Franţa: Aş fi mulţumită ca o femeie să îmi succeadă după 2019

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, afirmă într-un interviu pentru revista franceză 'Femmes d'ici et d'ailleurs' că ar fi "mulţumită" ca, după 2019, când i se termină mandatul, o femeie să-i succeadă în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Întrebată cum vede următorii ani şi perioada de după încheierea mandatului său în 2019, Kovesi şi-a exprimat speranţa că "independenţa şi stabilitatea DNA nu vor fi afectate, că legislaţia anticorupţie nu se va schimba" şi că procurorii vor fi lăsaţi să-şi facă treaba.

"Dacă toate acestea vor fi respectate, ne vom continua misiunea. După 2019, o nouă persoană, cu o altă viziune, mă va înlocui (...). Bineînţeles, aş fi mulţumită ca o femeie să îmi succeadă. Dar cel mai important este să fie cineva profesionist care să permită echipei să-şi continue munca", a spus şefa DNA, în interviul din numărul mai-iunie al revistei 'Femmes d'ici et d'ailleurs' ('Femei de aici şi de pretutindeni').

Laura Codruţa Kovesi a mai arătat că, în calitate de procuror, nu poate comenta manifestaţiile de la începutul anului din România, dar spune că, de fiecare dată în ultimii ani când s-a încercat modificarea legislaţiei anticorupţie, a existat o reacţie a societăţii civile.

"Aceasta nu se întâmpla în urmă cu zece sau douăzeci de ani", adaugă Kovesi, care susţine că această mobilizare demonstrează o înţelegere a faptului că fenomenul corupţiei "a devenit un subiect foarte important" în România. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: laura codruta kovesi