x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Lazăr, despre afirmaţiile procurorilor Ţuluş şi Iorga:Fiecare se apără cum crede; ei sunt într-o stare emoţională

Lazăr, despre afirmaţiile procurorilor Ţuluş şi Iorga:Fiecare se apără cum crede; ei sunt într-o stare emoţională

04 Iul 2017   •   18:06
Lazăr, despre afirmaţiile procurorilor Ţuluş şi Iorga:Fiecare se apără cum crede; ei sunt într-o stare emoţională

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat marţi, în legătură cu afirmaţiile procurorilor DNA Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, că aceştia se află într-o 'stare emoţională', adăugând că ar trebui ca procurorii care lucrează în structurile specializate să aibă mandate de câte patru ani. 

"Fiecare se apără cum crede. Eu cred că ei sunt într-o stare emoţională şi eu sper să îşi revină în timp util. Nu ar trebui să se escaladeze această situaţie", a precizat Augustin Lazăr la ieşirea din Consiliul Superior al Magistraturii. 

El a adăugat că ar trebui ca procurorii care lucrează în structurile specializate să aibă mandate de câte patru ani pentru a nu deveni vulnerabili. 

"Procurorii care lucrează în structurile specializate ale Ministerului Public au o mai mare uzură mentală, emoţională. Acolo este un stres şi un efort mental pe care nu îl au alţii care lucrează în altă parte şi cred că este important să vedem ca după o perioadă de timp, pentru protecţia lor, ar trebui să se stabilească nişte mandate de patru ani, apoi patru ani şi după aceasta procurorii să îşi poată schimba profilul de activitate, fiindcă nu ar trebui ca cineva să stea acolo până când devine vulnerabil", a spus Lazăr. 

Procurorul DNA Doru Ţuluş a declarat marţi, după ce a fost audiat la CSM, că Laura Codruţa Kovesi nu l-a "iubit foarte tare niciodată", iar după apariţia în presă a înregistrărilor şefa DNA "a prins ocazia să epureze pe criterii exclusiv subiective". El a subliniat că nimeni nu i-a "comandat" vreodată în DNA să facă dosare "într-un anumit fel". AGERPRES

×