x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Lovitură dură pentru Kovesi: Procurorul Mihaiela Iorga Moraru se poate întoarce la muncă în DNA

Lovitură dură pentru Kovesi: Procurorul Mihaiela Iorga Moraru se poate întoarce la muncă în DNA

03 Oct 2017   •   14:11
Lovitură dură pentru Kovesi: Procurorul Mihaiela Iorga Moraru se poate întoarce la muncă în DNA

Procurorul Mihaiela Iorga Moraru ar putea continua să activeze în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), până la soluţionarea definitivă a contestaţiei formulate împotriva deciziei procurorului şef Laura Codruţa Kovesi de revocare din funcţie. 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) analizează, joi, o notă a Direcţiei resurse umane şi organizare privind situaţia procurorului Mihiaela Iorga Moraru, mai exact data de la care ar fi urmat să-şi înceapă activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. 

Potrivit unor surse din cadrul CSM, în condiţiile în care Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea ordinului privind încetarea activităţii în cadrul DNA, Secţia pentru procurori ar putea amâna stabilirea unei date pentru reîncadrarea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău până după finalizarea acţiunii în instanţă. 

Pe 27 septembrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea ordinului emis de Laura Codruţa Kovesi prin care Mihaiela Iorga a fost revocată din funcţia de procuror al DNA. Decizia nu a fost definitivă. 

Mihaiela Iorga a deschis la Curtea de Apel Bucureşti un proces în care a solicitat suspendarea ordinului semnat pe 5 iulie de Laura Codruţa Kovesi privind revocarea sa din funcţia de procuror la DNA. 

DNA a susţinut atunci că Mihaiela Iorga nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate. 

Ulterior, în urma unor verificări, DNA a anunţat că a identificat mai multe nereguli în activitatea Mihaielei Iorga, în biroul său fiind găsite o sumă de bani şi mai multe bunuri neînregistrate. 

De cealaltă parte, Mihaiela Iorga a declarat că între ea şi Laura Codruţa Kovesi exista de mai mult timp o tensiune, determinată "probabil" de faptul că nu a dat curs "anumitor solicitări". AGERPRES

×