x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Maramureş: Ţigări de contrabandă fabricate în Ucraina, in valoare de peste 300.000 de lei, confiscate la frontieră

Maramureş: Ţigări de contrabandă fabricate în Ucraina, in valoare de peste 300.000 de lei, confiscate la frontieră

30 Oct 2016   •   17:10
Maramureş: Ţigări de contrabandă fabricate în Ucraina, in valoare de peste 300.000 de lei, confiscate la frontieră
Sursa foto: FOTO: ARHIVA

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 338.000 lei, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, remis, duminică, AGERPRES.

Purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu, a declarat pentru AGERPRES că persoane de origine ucraineană au încercat să introducă bunurile în ţară prin patru localităţi de frontieră, iar în urma acţiunii un tânăr din Ucraina a fost reţinut.

"Coletele cu ţigări au fost identificate în interiorul frontierei de stat pe raza de acţiune a echipajelor din sectoarele Poliţiei de Frontieră, Sarasău, Valea Vişeului, Sighetu Marmaţiei şi localitatea Vicovu de Sus, jud. Suceava. În urma acţiunii desfăşurate pe teritoriul comunei Sarasău, jud. Maramureş au fost observate patru persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase. S-a trecut la urmărirea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite.A fost reţinută o persoană de sex masculin, celelalte trei persoane au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean. Pe malul râului Tisa au fost descoperite patru colete voluminoase care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană" a spus Radu Lungu.

Persoana în cauză a fost identificată ca fiind cetăţeanul ucrainean I. Ilgarovici, de 29 ani, iar întreaga cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Potrivit acestuia, în urma operaţiunilor la frontiera de stat româno-ucraineană au fost confiscate ţigări în valoare de 338.000 de lei.

Sursa: AGERPRES

×