x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Meleşcanu va depune astăzi o acţiune în justiţie privind excluderea sa din ALDE

Meleşcanu va depune astăzi o acţiune în justiţie privind excluderea sa din ALDE

16 Sep 2019   •   14:39
Meleşcanu va depune astăzi o acţiune în justiţie privind excluderea sa din ALDE

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat că va depune, în cursul zilei de luni, acţiunea în justiţie privind excluderea sa din ALDE.

"Acţiunea va fi prezentată în cursul zilei de azi (n.r. - luni), a spus luni Meleşcanu, la Senat.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat miercuri, în plenul Senatului, că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinţează şi "se configurează" un grup mixt.

Meleşcanu a anunţat joi că îşi va "căuta dreptatea în justiţie" pentru excluderea din ALDE, considerând că această decizie este neconstituţională şi ilegală.

"Din păcate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegală şi care de fapt nici nu există. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a apărut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit în şedinţă. Deci, din punctul meu de vedere, ea este inaplicabilă, este anticonstituţională, contravine regulamentului privind drepturile parlamentarilor şi din această cauză mi-a rămas o singură modalitate, de a-mi căuta dreptatea în justiţie. Şi voi face", a declarat Meleşcanu săptămâna trecută la Parlament.

El a precizat că va solicita dezbaterea dosarului în instanţă după o şedinţă a Delegaţiei Permanente a ALDE.

"Vom ajunge până la urmă la o decizie la nivel de instanţă (...). A fost o comunicare neînsoţită de niciun fel de alte documente sau explicaţii care să dovedească pertinenţa acestei decizii. Nu s-a luat această decizie la nivelul... (...) Se aşteaptă documentele că a fost legală o asemenea decizie", a spus Meleşcanu.

Potrivit unui comunicat transmis, Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act vineri, potrivit Statutului partidului, de pierderea calităţii de membru pentru Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: teodor melescanu