x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mită pentru permise auto. Mai mulți șefi din poliția Teleorman acuzați de luare de mită

Mită pentru permise auto. Mai mulți șefi din poliția Teleorman acuzați de luare de mită

27 Dec 2021   •   16:30
Mită pentru permise auto. Mai mulți șefi din poliția Teleorman acuzați de luare de mită

Fostul șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Teleorman, Stelian Lupu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită.

Acesta a condus Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Teleorman și este acuzat pentru promovarea unor candidaţi la proba practică a examenului pentru obţinerea carnetului de şofer.

Procurorii au dispus trimiterea sa în judecată, sub control judiciar, pentru 4 infracţiuni de luare de mită.

Alături de acesta au mai fost acuzați Daniel Cristian Eib, ofiţer de poliţie, la data faptelor şef al Compartimentului Înmatriculări Vehicule din cadrul SPCRPCIV Teleorman, pentru 4 infracţiuni de luare de mită, Cristian Velcea, ofiţer de poliţie, la data faptei şef al Compartimentului Permise de Conducere şi Examinări din cadrul Serviciului, pentru luare de mită, şi a unei alte persoane, pentru 5 fapte de dare de mită, 7 fapte de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Mai sunt trimise în judecată, în stare de libertate, 13 persoane pentru dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare, cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, comise în forma autoratului sau a complicităţii.

Cei trei ofiţeri de poliţie ar fi pretins şi primit, direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani şi bunuri în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle lor de serviciu, promovarea unor candidaţi la proba practică privind examenul pentru obţinerea permisului de conducere şi înmatricularea unor autoturisme.

 

×
Subiecte în articol: permise auto dna mita teleorman politie