x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mită pentru permise auto. Polițiști din Arad, urmăriți penal

Mită pentru permise auto. Polițiști din Arad, urmăriți penal

de Redacția Jurnalul    |    08 Aug 2023   •   22:15
Mită pentru permise auto. Polițiști din Arad, urmăriți penal
Sursa foto: Foto: Antena 3

Patru polițiști din Arad sunt urmăriți penal pentru fapte de corupție. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au probe că au luat mită între 200 și 400 de euro de la candidați la examenul de permis auto pentru promovarea concursului.

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Timișoara au dispus urmărirea penală față de patru polițiști din Arad.

Este vorba de comisarul șef Vasilică Bogdănel Mironescu, de comisarul de poliție Daniel Berghezanu, de inspectorul principal de poliție Ioan Gherheș și de agentul șef de poliție Ionuț Tiberiu Stoica, la data faptelor și în prezent polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad.

În sarcina celor patru polițiști s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru suspecți, în calitate de polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, ar fi pretins și primit de la mai mulți candidați la examenul de permis auto (prin intermediul unor instructori auto) sume de bani cuprinse între 200 și 400 de euro pentru a fi ajutați să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere.

„În concret, candidații la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta față a autoturismului cu care se desfășura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a se da jos din autoturism, polițiștii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate și i-ar fi declarat admiși pe aceștia”, spun procurorii DNA.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mita politist permis auto