x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mureș - Peste 73 mc de lemn, confiscat de polițiști

Mureș - Peste 73 mc de lemn, confiscat de polițiști

19 Aug 2016   •   17:22
Mureș - Peste 73 mc de lemn, confiscat de polițiști

Peste 73 mc de lemn au fost confiscaţi de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş în miercuri, 17 august a.c.. Totodată au fost aplicate sancţiuni în valoare de 9.900 de lei şi a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

La data de 17 august 2016, ora 06:30, pe DN 13/A, poliţiştii secţiei de poliţie Ghindari, au oprit în trafic o autoutilitară, condusă de un bărbat, care transporta 2,70 mc cherestea răşinoase, fără aviz de însoţire, ori alte documente prevăzute de lege.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar în privinţa materialului lemnos, s-a dispus confiscarea cantităţii de cherestea, fiind predată în custodie Ocolului Silvic Ghindari, până la valorificare.

În aceeaşi zi, la ora 20:30, pe raza localităţii Fărăgău, a fost depistat în trafic, un tânăr, de 28 de ani, din comuna Hodac, care transporta cu autoutilitara cantitatea de 4,08 mc cherestea de esenţă molid, şi 0,3 mc lemn de foc de esenţă fag, fără documente legale de însoţire sau provenienţă a materialului lemnos.
În urma verificărilor, s-a stabilit că în avizul de însoţire a mărfii era specificată cantitatea de 3,35 mc cherestea răşinoase.
Tânărul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 2900 de lei.

Poliţia municipiului Reghin a fost sesizată prin apel 112, despre faptul că pe raza comunei Lunca Bradului, în locul numit Fântânel, au loc tăieri ilegale de arbori.
La fața locului, s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Deda împreună cu reprezentantul Ocolului Silvic Lunca Bradului, care surprins doi bărbaţi, ambii din comuna Lunca Bradului, care se pregăteau să tragă buștenii cu un utilaj forestier.
În urma cercetărilor s-a constatat că au fost tăiați ilegal 40 de arbori din specia molid, cu un volum de 43,189 mc la cioată.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Postului de Poliţie Lunca Bradului sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

Poliţişti din cadrul Secției de Poliție Rurală Miercurea-Nirajului și Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, pe raza comunei Eremitu, au depistat o autoutilitară care transporta 23,754 mc lemn rotund molid, care nu corespundea din punct de vedere cantitativ cu datele înscrise în avizele de însoțire prezentate.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea conducătorului auto, ca fiind un tânăr, din comuna Eremitu.
Poliţiştii au întocmit actele de constatare privind transportul de material lemnos care nu corespundea din punct de vedere cantitativ cu datele înscrise în avizele de însoțire, conform Legii 171/2010, în baza cărora s-a confiscat cantitatea de material lemnos susmenționată, iar tânărul a fost sancționat contravențional cu suma de 5000 lei.

Sursa: punctul.ro

×