x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Netejoru atacă minciuna DNA

Netejoru atacă minciuna DNA

de Dan Constantin    |    28 Sep 2017   •   16:09
Netejoru atacă minciuna DNA

În luptele dintre Inspecția Judiciară și Direcția Națională Anticorupție s-a mai deschis un front. Lucian Netejoru, inspectorul-șef al IJ, atacă în instanță soluția DNA de clasare a dosarului în care s-au efectuat cercetări cu privire la nespecificarea, în declarația sa de interese, că ar fi făcut parte din masonerie. Purtătorul de cuvânt al IJ a fost împuternicit de inspectorul-șef să comunice faptul că acesta a formulat plângere la instanță împotriva soluției DNA. ,,În opinia inspectorului-șef, orice apreciere venită din partea unui magistrat cu privire la o cauză aflată pe rol contravine normelor deontologice”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.

Din surse judiciare, Agerpres a aflat că Lucian Netejoru a contestat decizia DNA în instanță pe motiv că faptele nu există, și nu că acestea au fost prescrise.

Aici nu este o nuanță, ci o problemă de fond. Kovesi Laura Codruța, procuror sef DNA, a spus la un radio că procurorii au constatat că Netejoru a făcut parte din masonerie și nu a declarat acest lucru, însă cauza a fost clasată pe motiv de prescriere a faptelor. Kovesi știa în momentul interviului la radioul prieten, în 25 septembrie, de demersul inițiat în justiție de Netejoru, referindu-se deci la o cauză în curs.

DNA a deschis dosarul privind apartenența lui Netejoru la masonerie în urma unei plângeri a Cameliei Bogdan, judecătoare exclusă din magistratură. Totuși, K.L.C. spune că ,,nu a fost niciodată începută urmărirea penală in personam, s-au făcut verificări doar cu privire la faptă”, dar nu uită să precizeze că ,,am sesizat CSM cu privire la această situație”.

Netejoru a fost radiat din masonerie în iunie 2007. DNA a clasat cauza în august 2017, în plin control al Inspecției Judiciare la DNA.

Declarațiile de avere și de interese scormonite de DNA sunt ca în povestea bârnei din ochiul altuia. În 2009 și 2010, declarațiile de avere ale procurorului-șef din Mediaș, Ioan Lascu, tatăl șefei DNA, au avut neclarități investigate de ANI. După ce Agenția Națională de Integritate a clasat dosarul Lascu, DNA l-a arestat pe Horia Georgescu, șeful ANI. E ca în șah: nebunul mută și câștigă! 

 Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare, cere reparații în instanță

 

×
Subiecte în articol: Lucian Netejoru dna masonerie