x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie O fostă consilieră a Vioricăi Dăncilă, reținută pentru delapidare

O fostă consilieră a Vioricăi Dăncilă, reținută pentru delapidare

22 Mai 2020   •   19:50
O fostă consilieră a Vioricăi Dăncilă, reținută pentru delapidare

Procurorii din Sălaj au reţinut-o pe Daniela Coţa, fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă, pentru obţinere ilegală de fonduri (26 de acte materiale) şi delapidare (228 de fapte), conform unui comunicat transmis, vineri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Concret, Daniela Coţa şi soţul său ar fi primit pe nedrept finanţare de 1.200.000 lei de la bugetul local din Zalău pentru clubul municipal de volei. Cei doi erau reprezentanţi ai Volei Club Zalău în perioada 2017-2020.

„Prin întocmirea a 228 de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeaşi perioadă de timp, inculpaţii şi-ar fi însuşit dn conturile clubului peste 1.900.000 lei”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Procurorii au formulat şi propunere de arestare preventivă, măsură despre care, spun ei, se impune deoarece cei doi au încercat să zădărnicească ancheta prin întocmirea unor înscrisuri şi depunerea la ANAF a unor declaraţii care să creeze aparenţa legalităţii.

(sursa: Mediafax)

×