x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie O venit desantu' la tovarășa!

O venit desantu' la tovarășa!

de Dan Constantin    |    06 Iul 2017   •   14:30
O venit desantu' la tovarășa!

În magistralele cuvântări de la ședințele de lucru cu procurorii, tovarășa CLK a dat indicații de o inegalabilă însemnătate teoretică și practică pentru prăbușirea statului de drept în România. Sub conducerea sa puțin înțeleaptă tinerii procurori au obținut până acum rezultate deosebite în eliminarea unor adversari politici, în pedepsirea prin orice mijloace a opozanților care încearcă fără succes să instaureze principiul găunos al independenței magistraților. Tovarășa CLK a atras atenția că aceste rezultate pot fi mai bune dacă o serie de adversari, pe cale de dispariție, practicând tactica abuzivă a apelului la Constituție, nu încearcă să stea în calea regresului, a instaurării unei dictaturi care să dea libertate deplină de acțiune.

În cuvântările sale programatice, Steaua Nordului le-a arătat tuturor calea pe care trebuie să meargă neabătuți. Ilustra conducătoare a luptei anticorupție a cerut dosare cu miniștri, dosare cu iluștri, arestări care să zdrobească tenacitatea adversarilor, pentru a dovedi că dreptatea este mereu de partea abuzurilor. Meritele incontestabile ale tovarășei CLK sunt și mai bine puse în lumină atunci când nu se ferește să critice neajunsurile din instituția de elită. În acest climat de exigență responsabilă au fost aduse în discuție asemenea aspecte manifestate în ultima perioadă. Pe bună dreptate se întreba tovarășa de unde vine delăsarea unor tovarăși care stau cu curu' pe dosare și nu mai scot rechizitorii, nu mai produc arestări în ritmul cincinalului în patru ani jumate, deși au la dispoziție mijloace și metode.

Cu o exepțională capacitate de analiză, CLK a sesizat rolul nefast al Curții Constituționale, unde s-a refugiat un dușman al mersului neabătut înainte și de la care se emit acte dușmănoase, confuze, menite să pună bețe în roate procurorilor devotați binomului. Tovarășa K a făcut un apel mobilizator la cei aduși de pe coclauri și ridicați în grade și salarii nevisate să pună osul la treabă, să nu se încurce în principiile moleșitoare și depășite ale prezumției de nevinovăție și imparțialității. Geniala conducătoare le-a cerut subalternilor unitate de monolit în jurul ei, că altfel vine desantu' de la minister, cesemeu' și inspecția.

Care tocmai bate la ușă! Va fi pusă la testul poligraf și tovarășa?

 

×