x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ofițer dintr-o unitate militară din Capitală, pus sub control judiciar pentru luare de mită

Ofițer dintr-o unitate militară din Capitală, pus sub control judiciar pentru luare de mită

de Redacția Jurnalul    |    08 Aug 2024   •   23:00
Ofițer dintr-o unitate militară din Capitală, pus sub control judiciar pentru luare de mită

Un ofițer de la Baza 48 Comunicații și Tehnologia Informației - UM 01668 București este cercetat penal sub control judiciar, fiind acuzat de luare de mită, pentru că ar fi luat 2.300 de euro de la o persoană, spre a-i facilita angajarea în unitatea militară pe un post de personal civil contractual.

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus urmărirea penală și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de joi, 8 august 2024, față de inculpatul Ilie Marius Pîntea, la data faptei având gradul de maior și ocupând funcția de Șef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 Comunicații și Tehnologia Informației – U.M. 01668 București, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor militari se arată că există date și probe potrivit cărora, în cursul lunii august 2023, Marius-Ilie Pîntea, în calitate de Șef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 Comunicații și Tehnologia Informației, ar fi primit în numerar suma de 2.300 de euro de la o persoană (suspect în cauză), pentru ca acesta să-i faciliteze angajarea în cadrul unității militare respective pe un post de personal civil contractual.

Până în prezent persoana respectivă nu a fost angajată pe niciun post în cadrul unității militare unde își desfășoară activitatea inculpatul Pîntea Marius-Ilie, spun procurorii DNA.

Lui Pîntea i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile. Pe timpul cât se află sub control judiciar, acesta trebuie să respecte o serie de obligații, între care să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

De asemenea lui Marius-Ilie Pîntea i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ofiter militar mita capitala