x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Omar Hayssam ar putea afla dacă va fi eliberat pe motive medicale

Omar Hayssam ar putea afla dacă va fi eliberat pe motive medicale

28 Iun 2018   •   15:57
Omar Hayssam ar putea afla dacă va fi eliberat pe motive medicale
Sursa foto: Christian Silva/INTACT IMAGES

Cererea făcută de Omar Hayssam de întrerupere a executării pedepsei din motive medicale are termen, joi, la Tribunalul Dâmboviţa, se arată pe portalul instanţelor de judecată. 

Termenul iniţial era de 12 iunie, dar a fost preschimbat pentru 28 iunie pentru a fi înaintat un raport de expertiză către Comisia de Avizare şi Control al actelor medicale şi către Comisia superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici în vederea avizării acestuia. 

''La raport se va ataşa şi cererea formulată de apărătorul condamnatului la data de 15.05.2018 în care solicită răspuns din partea Comisiei superioară medico-legală, din cadrul INML Mina Minovici, la întrebările formulate. Emiterea unei adrese către Spitalul Universitar Bucureşti pentru a înainta la dosar raportul medical şi orice alte înscrisuri medicale întocmite pe numele pacientului Omar Hayssam, pentru a fi avute în vedere la obţinerea avizării raportului de expertiză A5/12445/2017, de către Comisia de Avizare şi Control al actelor medicale şi de către Comisia superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici. Amână cauza la data de 28.06.2018'', se arată în decizia Tribunalului Dâmboviţa. 

Potrivit portalului instanţelor de judecată, dosarul în cauză a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dâmboviţa la data de 10 noiembrie 2017, în cauză fiind dispusă, chiar de la primul termen, efectuarea unei expertize medico-legale. 

Omar Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", trei ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei. 
Totodată, Hayssam a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 24 de ani şi patru luni închisoare în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice. 

În 2006 a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013, pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: omar hayssam