x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Opt persoane, trimise în judecată, în cel mai mare dosar de trafic de droguri din școli!

Opt persoane, trimise în judecată, în cel mai mare dosar de trafic de droguri din școli!

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2023   •   20:00
Opt persoane, trimise în judecată, în cel mai mare dosar de trafic de droguri din școli!

Opt persoane au fost trimise în judecată în dosarul „Medusa”, cel mai mare dosar de trafic de droguri din școli, anunță sâmbătă DIICOT. Trei persoane au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției.

„Prin rechizitoriul din data de 28.06.2023, în cauza cunoscută public ”dosarul Medusa”, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a opt inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu - un inculpat în stare de arest preventiv, doi în arest la domiciliu, patru aflați sub măsura controlului judiciar și un inculpat în stare de libertate”, anunță DIICOT.

Procurorii arată că au fost încheiate trei acorduri de recunoaștere a vinovăției.

În cadrul operațiunii cu numele de cod Medusa, a fost investigat un grup infracțional organizat inițiat și constituit în luna mai 2022 de către un număr de trei dintre inculpați majori. La grupul infracțional organizat, constituit în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, au aderat succesiv ceilalți inculpați, printre care și un minor în vârsta de 15 ani la acel moment.

„Inculpații au acționat pe mai multe paliere, de comandă și de execuție, constând în validarea aderării la grup a unor inculpați și integrarea lor, coordonarea vânzărilor către consumatori, aprovizionarea, respectiv comercializarea drogurilor de risc și mare risc, către consumatori de vârste tinere și foarte tinere. În cauza au fost efectuate investigații financiare vizând tranzacțiile cu cryptomonedă realizate de către unii dintre inculpați”, potrivit comunicatului de presă.

Procurorii au cerut confiscarea specială a cantităților de droguri ridicate pe parcursul perchezițiilor domiciliare, a mai multor terminale mobile, grindere și cântare electronice, precum și a sumelor de bani identificate ca provenind din comercializarea drogurilor, precum și obligarea inculpaților la plata unor cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum de 60.000 lei.

voluntari

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trafic droguri dosar