x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziiții de amploare a DIICOT. O grupare criminală folosea bani din proxenetism și camătă pentru licitiații PNDL

Percheziiții de amploare a DIICOT. O grupare criminală folosea bani din proxenetism și camătă pentru licitiații PNDL

27 Oct 2021   •   16:45
Percheziiții de amploare a DIICOT. O grupare criminală folosea bani din proxenetism și camătă pentru licitiații PNDL

În Capitală și județele Argeș, Giurgiu și Brăila se efectuează 42 de percheziții de către procurorii DIICOT și poliție pentru destructurarea unei crupări care câștiga licitații de construcții prin PNDL cu bani proveniți din camătă și proxenetism. Circa 51 de persoane vor fi audiate. Este vorba despre contracte pentru asfaltări de drumuri, construcția de poduri. 

Gruparea obținea bani din jocuri de noroc ilegale, trafic de persoane, proxenetism, act sexual cu un minor, furt, luare de mită, dare de mită, delapidare, spălare de bani, trafic de droguri de mare risc, instigare la abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în declarații, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, camătă, acces ilegal la un sistem informatic, etc.

Activitatea acesteia a început în 2018 în Giurgu și are 40 de membri. O parte din membri au fost trimiși în judecată dar s-au regrupat și au reluat infracțunile, extinzându-se inclusiv în alte state UE.

Aceștia au realizat lucrări de construcţii la standarde necorespunzătoare, prin firme controlate de către aceştia, subcontractarea de lucrări de execuţie de la unităţi administrativ teritoriale prin proiecte cu finanţare prin PNDL , câştigate direct de aceştia sau de către asociaţi ai acestora, pentru finanțare folosind bani proveniți din infracţiuni.

S-au ocupat de proxenetism în România și în mai multe state UE.  Au obținut servicii și avantaje de la instituții publice din Giurgiu.  Și-au trecut în proprietate bunuri mobile și imobile în mod ilegal prin înscrierea în acte și efectuarea de transferuri de proprietate fictive. Deținerea și portul armelor letale de către conducerea grupării pentru intimidarea membrilor. Contrabandă cu țigării din Bulgaria, dar și de monede din aur din Turcia. 

 

×
Subiecte în articol: diicot infracţiuni proxenetism camata PNDL