x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziţii la Poliţia Baloteşti; trei agenţi sunt acuzaţi de corupţie

Percheziţii la Poliţia Baloteşti; trei agenţi sunt acuzaţi de corupţie

08 Iul 2016   •   12:35
Percheziţii la Poliţia Baloteşti; trei agenţi sunt acuzaţi de corupţie
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au efectuat o percheziţie la sediul Postului de Poliţie Baloteşti, judeţul Ilfov, într-o cauză penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii mai multor fapte de corupţie de către trei agenţi de poliţie.

Potrivit unui comunicat al DGA, în perioada 2015 - mai 2016, doi agenţi de la Poliţia Baloteşti şi unul de la Poliţia oraşului Otopeni au fost implicaţi în săvârşirea mai multor infracţiuni - luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului şi folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

În sarcina celor doi poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Baloteşti s-a reţinut faptul că au primit o sumă de bani pentru a efectua acte contrare atribuţiilor profesionale şi au realizat activităţi cu încălcarea legii în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu prilejul opririi în trafic pentru control a unui conducător auto şi efectuării unor verificări la o societate comercială.

De asemenea, unul dintre cei doi agenţi de la Poliţia Baloteşti şi cel de la Poliţia Otopeni au simulat efectuarea unor activităţi de cercetare penală fără a înregistra dosar penal, cu scopul de a recupera suma de 700 lei care a fost sustrasă unei persoane.

Cei doi agenţi de la Poliţia Baloteşti au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, în timp ce agentul de la Poliţia Otopeni a fost plasat sub control judiciar.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul de specialitate al Serviciului Tehnic din cadrul DGA şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI). AGERPRES

×