x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie PERCHEZIȚII la UMF Carol Davila. Mai mulți profesori, suspectați de corupție

PERCHEZIȚII la UMF Carol Davila. Mai mulți profesori, suspectați de corupție

03 Iul 2017   •   11:22
PERCHEZIȚII la UMF Carol Davila. Mai mulți profesori, suspectați de corupție

Procurorii Parchetului General şi ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR efectuează, luni, 13 percheziţii domiciliare în campusul Universităţii de Medicină "Carol Davila" din Bucureşti, la birourile şi cabinetele unor cadre didactice, precum şi la domiciliile acestora, cercetate sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie. 

"Din actele de urmărire penală administrate rezultă că mai multe cadre didactice din cadrul unităţii de învăţământ superior desfăşoară activităţi ilegale constând în pretinderea şi primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizării şi susţinerii examenelor semestriale/anuale la diferite discipline de către studenţi şi/sau cu ocazia susţinerii examenelor de admitere, licenţă sau acordare a gradaţiei de merit sau a funcţiilor didactice. Totodată, din probatoriul administrat a rezultat că în cursul anului şcolar unii profesori universitari organizează 'meditaţii' la disciplinele la care sunt titulari, context în care sunt abordate şi furnizate studenţilor subiectele de examen", se arată într-un comunicat al Parchetului General. 

Reprezentanţi ai Parchetului General au declarat că percheziţiile au loc în campusul Universităţii de Medicină "Carol Davila" din Bucureşti, precum şi la domiciliile unor profesori. 

Poliţiştii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere a persoanelor vizate, în vederea audierii acestora şi dispunerii de măsuri. 

La activităţi participă poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţia de Investigaţii Criminale, precum şi poliţişti ai IPJ Ilfov - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, specialişti criminalişti, sprijiniţi de forţe de ordine din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş" a Jandarmeriei Române. 

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. AGERPRES

×