x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Piedone recunoaste ca a semnat ca primarul: N-am ştiut ca semnez pentru copiii mei; dacă ştiam, delegam

Piedone recunoaste ca a semnat ca primarul: N-am ştiut ca semnez pentru copiii mei; dacă ştiam, delegam

14 Oct 2016   •   13:23
Piedone recunoaste ca a semnat ca primarul: N-am ştiut ca semnez pentru copiii mei; dacă ştiam, delegam

Cristian-Popescu Piedone, fost primar al sectorului 4, s-a prezentat vineri la Parchetul General pentru aducerea la cunoştinţă a acuzaţiilor în urma extinderii anchetei în dosarul de conflict de interese.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către fostul primar al sectorului 4 a infracţiunii de conflict de interese, existând indicii că acesta ar fi semnat acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru societăţi administrate de copiii săi.

"Mie îmi veneau la mape sute de autorizaţii. N-am ştiut că sunt ale copiilor mei. Am semnat, că dacă ştiam vă daţi seama că îmi era foarte simplu să deleg, că nu ţineam neapărat pe autorizaţie să fie semnătura mea", a declarat Piedone, vineri, la intrarea în sediul Parchetului General.

Potrivit ANI, în perioada 2013 - 2015, Piedone a semnat, în calitate de primar, şase acorduri de funcţionare şi două autorizaţii de funcţionare pentru "God Trust Enterprises'' SRL, "Sport Team Kart'' SRL şi "Chocoland'' SRL, ca urmare a cererilor formulate şi semnate olograf de către copiii acestuia, asociaţi şi administratori ai societăţilor comerciale.

"Mai mult decât atât, începând cu anul 2013, SC Sport Team Kart SRL, societate administrată de fiul persoanei evaluate, a încheiat patru contracte cu Administraţia Domeniului Public Sector 4, instituţie subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafeţe de 400 mp, însă, în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat că aceasta ocupă suprafaţa de 2.234 mp", mai arată ANI.

Sursa: AGERPRES

×