x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piperea, despre Hexi Pharma: Deschiderea procedurii falimentului se poate rezolva în cinci zile de la depunerea cererii

Piperea, despre Hexi Pharma: Deschiderea procedurii falimentului se poate rezolva în cinci zile de la depunerea cererii

11 Mai 2016   •   16:46
Piperea, despre Hexi Pharma: Deschiderea procedurii falimentului se poate rezolva în cinci zile de la depunerea cererii

Deschiderea procedurii falimentului Hexi Pharma se poate pronunţa în cinci zile de la data depunerii cererii, dar trebuie analizat cu atenţie pentru că poate să fie un pretext pentru a rezolva alte probleme, inclusiv de natură penală, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, avocatul Gheorghe Piperea.

'Un debitor care are convingerea că nu are niciun fel de şansă de reorganizare poate să ceară direct falimentul. Deschiderea directă a procedurii falimentului se poate pronunţa în cinci zile de la data depunerii cererii. Nu este nimic special. Pur şi simplu cineva care simte că nu are nicio şansă afacerea poate să îi pună capăt printr-un faliment, dar trebuie analizat cu atenţie pentru că poate să fie un pretext pentru a rezolva alte probleme, inclusiv de natură penală, sau este de asemenea posibil să fie un pretext pentru că nu mai poate ţine toţi salariaţii acolo şi urmează să facă o concediere colectivă sau poate să fie realmente o problemă având în vedere concentrarea puternică a atenţiei opiniei publice pe acest business şi să fi dus la imposibilitatea de a mai face plăţi pe motiv că nu se mai fac contracte, nu se mai fac încasări şi aşa mai departe', a spus Piperea.

El este de părere că există posibilitatea ca în cazul Hexi Pharma multe spitale să-şi fi suspendat plăţile, firma neavând lichidităţi pentru a-şi acoperi datoriile.

'Probabil că foarte multe spitale au suspendat plăţile şi din acest motiv nu mai sunt lichidităţi pentru a-şi acoperi propriile datorii. Eu aş zice că trebuie făcută o analiză atentă şi din punctul acesta de vedere', a mai arătat avocatul.

Compania Hexi Pharma Co. SRL, implicată în scandalul dezinfectanţilor din spitale, a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă.

Potrivit portalului instanţelor, acţiunea a fost depusă marţi la tribunal şi are ca materie "falimentul" şi ca obiect "cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014".

Legea nr. 85/2014 se referă la procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Primul termen al procesului a fost stabilit pe 17 mai.

Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de firma Hexi Pharma. Urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracţiunile de zădărnicire a combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse. AGERPRES

×
Subiecte în articol: falimentul hexi pharma