x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șef de poliție din Maramureș, trimis în judecată pentru luare de mită

Șef de poliție din Maramureș, trimis în judecată pentru luare de mită

de Redacția Jurnalul    |    17 Iun 2024   •   17:30
Șef de poliție din Maramureș, trimis în judecată pentru luare de mită

Șeful unui post de poliție comunală din Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, de la secția rurală Suciu de Sus, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, în formă continuată.

Din materialul de urmărire penală înregistrat în baza sesizării Direcției Generale Anticorupție Maramureș au rezultat reiese că polițistul a primit de la o persoană, în mod repetat, în legătură cu neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, suma totală de 650 lei și 50 euro, pentru a nu constata efectuarea de către aceasta a unor transporturi de masă lemnoasă, fără documente de proveniență, pentru a nu-i da amenzi și pentru a nu-i confisca masa lemnoasă transportată ilegal.

De asemenea, polițistul a pretins și a primit, prin intermediar, de la o altă persoană, suma de 1.500 de euro, în schimbul restituirii către aceasta a unui vehicul confiscat, prins anterior plin cu lemne furate.

Polițistul fusese reținut la finele lunii mai, apoi a primit arest la domiciliu. În urma contestației formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș la Curtea de Apel Cluj, pe 3 iunie, instanța a dispus arestarea preventivă a polițistului pentru 30 de zile.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: politist judecata coruptie mita