x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Rețea de corupție la frontieră: Polițiști din Satu Mare, bănuiți că primeau mită

Rețea de corupție la frontieră: Polițiști din Satu Mare, bănuiți că primeau mită

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2024   •   20:18
Rețea de corupție la frontieră: Polițiști din Satu Mare, bănuiți că primeau mită

Mai mulți polițiști de frontieră din Satu Mare sunt bănuiți că ar fi primit bani de la transportatorii de autovehicule, fructe și legume pentru a le permite intrarea în țară fără controlul ANAF.

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție Satu Mare, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu sprijinul autorităților omologe din Ungaria, au făcut, vineri, percheziții domiciliare la șapte locații situate în județul Satu Mare, dintre care două sunt sedii sau puncte de lucru ale unor persoane juridice.

Acțiunile au avut loc în cadrul unui dosar penal care vizează infracțiuni de luare de mită și dare de mită.

Din cercetări s-a constatat că angajați ai Poliției de Frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au primit sume de bani de la transportatorii de autovehicule, fructe și legume, permițând astfel intrarea în țară a acestora prin evitarea controlului efectuat de ANAF. De asemenea, transportatorii care tranzitau acest punct ofereau sume de bani polițiștilor de frontieră pentru a evita aceste controale.

La percheziții au fost ridicate mai multe bunuri și înscrisuri care sunt suspectate că au legătură cu comiterea infracțiunilor menționate.

Totodată, au fost emise 6 mandate de aducere pentru suspecți.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: politisti de frontiera mita