x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Predoiu: Lupta cu traficanții de persoane nu va înceta până când nu vom destructura toate rețelele

Predoiu: Lupta cu traficanții de persoane nu va înceta până când nu vom destructura toate rețelele

de Redacția Jurnalul    |    30 Iul 2024   •   19:15
Predoiu: Lupta cu traficanții de persoane nu va înceta până când nu vom destructura toate rețelele

Lupta cu traficanții de persoane nu va înceta până când nu vom destructura toate rețelele care acționează pe teritoriul național, spune ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Mondiale Împotriva Traficului de Persoane.

„Lupta cu traficanții de persoane nu va înceta până când nu vom destructura toate rețelele care acționează pe teritoriul național. Colaborarea polițienească internațională are un rol esențial pentru succesul în combaterea traficului de persoane. Asigur cetățenii români că structurile instituționale ale MAI desemnate cu combaterea acestui flagel vor continua să intensifice și să multiplice acțiunile operative”, afirmă Cătălin Predoiu, ministrul Interne.

PNL transmite că, pentru a combate flagelul traficului de persoane, la propunerea ministrului Cătălin Predoiu, Guvernul a adoptat Hotărârea nr. 533/2024, care stabilește noua Strategie Națională Împotriva Traficului de Persoane pentru 2024-2028.

„Astfel, în primele 6 luni ale anului 2024, au fost identificate 252 de victime. Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a desfășurat 75 de campanii și proiecte naționale, beneficiind peste 145.000 de persoane, și 78 de sesiuni de instruire pentru 1.900 de specialiști”, menționează liberalii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: predoiu trafic persoane