x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorul ”Portocală” rămâne suspendat

Procurorul ”Portocală” rămâne suspendat

23 Oct 2017   •   18:15
Procurorul ”Portocală” rămâne suspendat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut, luni, decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) privind suspendarea din funcţie a procurorului Mircea Negulescu. 

Instanţa supremă a respins, luni, ca nefondat, recursul declarat de Mircea Negulescu împotriva hotărârii CSM din 28 februarie, decizia fiind definitivă. 

Prezent luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Mircea Negulescu s-a plâns în sala de judecată că este "bulversat" de presiunea pe care o parte dintre televiziuni o exercită asupra lui, susţinând că "a fugit de acasă" împreună cu familia şi nu mai răspunde la telefon, după ce ar fi primit mesaje de ameninţare de la ziarişti. 

"Aş avea multe de spus referitor la ce s-a întâmplat cu mine de un an de zile, de când sunt mediatizat doar pe anumite posturi, iar eu ştiu motivele acestei mediatizări. Persoane cercetate penal, direct sau prin interpuşi, au acces la aceste posturi de televiziune şi le controlează. Eu nu sunt urmărit penal, cercetat, reţinut sau arestat. Ceea ce s-a întâmplat cu mine nu doresc niciunui magistrat. Mi-am luat soţia şi am plecat din Ploieşti. Am plecat din casă şi acolo am lăsat şi două pisici, de care are cineva grijă. Sunt bulversat de ceea ce mi s-a întâmplat. Au stat carele de transmisie în faţa blocului, îi întrebau pe vecini despre mine. Copilul meu nu are nicio vină că îl cheamă Negulescu. Am fugit de acasă, nu mai suport. Acum mă duc la Ploieşti doar seara, să nu fiu văzut. Este o presiune media pe mine, cum nu îi doresc niciunui magistrat. Vă rog să mă scuzaţi că sunt foarte emoţionat. Stau şi încasez de la presă. Mi-am închis telefonul, pentru că am primit mesaje de ameninţare de la ziarişti: hai să ne întâlnim, să vorbim", a spus Negulescu. 

Pe 28 februarie, Secţia pentru procurori a CSM a decis suspendarea din funcţie a procurorului Mircea Negulescu, transferat de la DNA Ploieşti la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. Decizia de suspendare a fost luată până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare. 

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 15 februarie, ca urmare a apariţiei în mass-media a unor înregistrări audio al căror conţinut este atribuit procurorului Mircea Negulescu. 

Negulescu este unul dintre procurorii care au instrumentat la DNA Ploieşti dosarul Ponta - Ghiţă - Blair. AGERPRES

×