x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ea a crezut că își întemeiază o familie, el a dus-o la prostituție. Traficantul, prins după 5 ani

Ea a crezut că își întemeiază o familie, el a dus-o la prostituție. Traficantul, prins după 5 ani

de Redacția Jurnalul    |    08 Aug 2024   •   20:45
Ea a crezut că își întemeiază o familie, el a dus-o la prostituție. Traficantul, prins după 5 ani

Timp de 5 ani, o tânără a fost obligată să practice prostituția în țări din Europa, de cel cu care credea că își întemeiază o familie. Bărbatul, care a agresat-o în mod repetat atât pe femeie, cât și pe cei din familia ei, a fost prins și reținut.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui bărbat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane.

„Din materialul probator administrat a rezultat că în anul 2015, inculpatul a recrutat o persoană vătămată majoră prin metoda loverboy (inducere în eroare prin simularea sentimentelor de iubire și perspectiva întemeierii unei familii), pe care în perioada 2015-martie 2020, a transportat-o în mod repetat în diverse locații din Italia , Germania și Elveția, a adăpostit-o, atât în locuințe (Italia, Roma), cât și în cluburi destinate practicării prostituției (Germania și Elveția), unde, prin acte de constrângere fizică (lovire repetată) și psihică (amenințarea cu acte de violență exercitată împotriva membrilor familiei), a obligat-o să practice prostituția în folosul său, obținând astfel din activitatea infracțională foloase patrimoniale estimate la 54.000 CHF, 64.000 Euro și 20.000 lei”, transmite, joi, DIICOT.

A fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. De asemenea, a fost dispus sechestru asigurător aspra unui autoturism de lux.

În cursul zilei de joi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

Laura Buciu, laura.buciu@mediafax.ro

Keywords:PROSTITUȚIE, TRAFICANT

×