x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Protest al procurorilor în faţa sediului Parchetului, la Baia Mare

Protest al procurorilor în faţa sediului Parchetului, la Baia Mare

18 Dec 2017   •   18:05
Protest al procurorilor în faţa sediului Parchetului, la Baia Mare

Mai mulţi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au protestat, luni seara, în faţa sediului instituţiilor, susţinând că sunt nemulţumiţi de faptul că parlamentarii n-au ţinut cont de recomandările Consiliului Superior al Magistraturii, în privinţa modificării Codului penal şi Codului de procedură penală. 

Procurorii, adunaţi în faţa clădirii celor două instituţii din municipiul Baia Mare, au protestat prin tăcere şi au menţionat, printr-un comunicat de presă, că îşi exprimă solidaritatea cu privire la acţiunile de protest ale magistraţilor împotriva propunerilor de modificare a legilor justiţiei şi ale codurilor penal, respectiv, de procedura penală. 

"Considerăm că aceste propuneri pentru modificare a legilor menţionate, în măsura în care vor fi adoptate, vor afecta grav funcţionarea sistemului judiciar, consecinţa directă fiind creşterea infracţionalităţii şi afectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi a ordinii de drept în România", se arată în comunicatul procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare. AGERPRES

×