x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Protocolul SRI – ÎCCJ, făcut public

Protocolul SRI – ÎCCJ, făcut public

de Monica Cosac    |    23 Feb 2017   •   19:00
Protocolul SRI – ÎCCJ, făcut public

Deşi Laura Codruţa Kovesi a negat existenţa unui protocol de colaborare între Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Naţională Anticorupţie, un document făcut public, ieri,  demostrează că şefa DNA a minţit. Lumea Justiţiei a prezentat un protocol de colaborare, dintre Parchetul General şi SRI. Documentul clasificat “strict secret” a fost semnat în data de 4 februarie 2009, de Laura Codruţa Kovesi, în calitate de Procuror General şi George Maior director al SRI şi Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI. În baza acestui protocol, DNA şi SRI au instrumentat ilegal, în parteneriat, dosare penale, spune sursa citată. Ofiţerii SRI cereau procurorilor să nu pună la dosar documentele folosite la anchete.

Documentul reprezintă o adresă strict secretă din 2013, trimisă de SRI conducerii DNA, în care se transmiteau informaţii în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea procurorilor DNA şi se specifică în clar că operaţiunea mixtă DNA-SRI se efectuează în baza unor articole din Protocolul de cooperare între PÎCCJ şi SRI “pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr. 003064 din 4.02.2009”.

Reamintim că, în ianuarie 2017, DNA susţinea că nu există şi nu a existat niciun protocol de colaborare SRI-DNA şi nici protocol secret Coldea/Kovesi.(M.C.)

 

 

 

×