x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Prună, despre tensiunile din penitenciare: Ca ministru, nu voi adopta nicio măsură sub presiune

Prună, despre tensiunile din penitenciare: Ca ministru, nu voi adopta nicio măsură sub presiune

13 Iul 2016   •   17:40
Prună, despre tensiunile din penitenciare: Ca ministru, nu voi adopta nicio măsură sub presiune

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, miercuri, că nu va lua nicio decizie sub presiune având în vedere tensiunile din penitenciare, subliniind că, la preluarea mandatului, a moştenit o ''colecţie de hârtii'', nu măsuri concrete.

''Nu serveşte nimănui continuarea şi escaladarea acestor tensiuni. (...) Îi asigur pe cei aflaţi în detenţie că lucrăm la identificarea unor soluţii. Există o responsabilitate a întregii societăţi (...). Escaladarea tensiunii nu va genera adoptarea de măsuri. Eu, ca ministru, nu voi adopta nicio măsură sub presiune. Avem nevoie de măsuri bune'', a afirmat ministrul Prună.

Totodată, ea a arătat că situaţia din sistemul penitenciar este ''una sistemică şi gravă''.

''La ora 12,30, în 8 din cele 45 de penitenciare erau evenimente tensionate. Există şi alte penitenciare care s-au alăturat protestului. (...) Situaţia din sistemul penitenciar este una sistemică şi gravă, nu de ieri, nu de alaltăieri, ci de mai bine de 20 de ani. (...) Am declarat că este o prioritate a mandatului meu încercarea de a remedia situaţia din penitenciare. (...) În noiembrie 2015, am moştenit o colecţie de hârtii, nu măsuri concrete. Nu-mi sunt străine problemele'', a mai spus ministrul Justiţiei.

Sursa: AGERPRES

×