x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie PUPILA CODRUȚEI, procuroarea Mirica Florentina, pusă la dospit de CSM. Dosarul ei trenează din septembrie 2016

PUPILA CODRUȚEI, procuroarea Mirica Florentina, pusă la dospit de CSM. Dosarul ei trenează din septembrie 2016

26 Mai 2017   •   15:27
PUPILA CODRUȚEI, procuroarea Mirica Florentina, pusă la dospit de CSM. Dosarul ei trenează din septembrie 2016
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Secția procurori în materie disciplinară a dat un nou termen în judecarea Florentinei Mirică,procuror DNA. În sedinta din 24 mai a sectiei, procurorii nu au luat o decizie de fond, dând pentru 28 iunie un nou termen.

La sedință Mirica nu a mai fost însoțită de sefa ei Codruța Kovesi, care a susținut-o în fata CSM până la izbucnirea scandalului ,,Noaptea alegerilor 2009”.Kovesi nu a mai apărut în spatii publice , evitând intâlnirile cu presa care poate cere explicatii pentru prezenta ei în resedinta lui Gabriel Oprea , alături de Coldea și Maior .  

Mirica Florentina este în procedură disciplinară pentru că în dosarul DIPI a avut acțiuni procedurale considerate ilegale de cei cercetați de procurorii anticorupție. Dosarul vizează plăți apreciate neconforme din fondurile operative ale DIPI. Procuroarea Mirica a dispus perchezitii, confiscări de documente secrete, și ar fi deconspirat secrete prin rechizitoriu. Acțiunea DNA a condus la desfiintarea DIPI, disponibilizarea angajatior acestui serviciu secret. Ministrii Oprea și Tobă au demisionat, conducerea DIPI este și ea trimisa în judecata alături de demnitarii de la conducerea MI.

 Cercetarea procuroarei Mirica de catre Inspectia Judiciară dateaza din septembrie 2016

.

×
Subiecte în articol: florentina mirica