x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Războiul Kovesi-Bica, final la ÎCCJ

Războiul Kovesi-Bica, final la ÎCCJ

de Dan Constantin    |    28 Iun 2018   •   09:41
Războiul Kovesi-Bica, final la ÎCCJ

Condamnarea la patru ani de închisoare cu executare a Alinei Bica, anunțată în zilele când se așteaptă promulgarea deciziei de revocare a Codruței Kovesi, pune doar punct conflictului  epopeic dintre divele marilor parchete - DNA și DIICOT. Ura dintre două femei când la mijloc este și un bărbat (Coldea) devine o problemă pentru instituții, explica doct „arbitrul” Băsescu, pe post de ,,zid al plângerii”. Șefa DIICOT nu ezita să spună public despre rivala Kovesi că este de-a dreptul proastă, jignire care nu putea rămâne nerăzbunată. Pozele de la Paris ale turistelor Udrea și Bica anunțau în 2014 că momentul socotelii se apropie, gestiunea conflictului fiind sub umbrela protocolului secret DNA-SRI.

Bica s-a protejat de verdict plecând într-o destinație exotică. Știe foarte bine că acum, în actuala distribuție de roluri de la ÎCCJ, are puține șanse pentru o revizuire a sentinței. Interesant și destul de rar în practica instanțelor este faptul că judecătorii supremi au dat verdictul în două dosare care o vizau pe Bica în aceeași zi.

ACHITAREA ei pentru infracțiuni de corupție în dosarul 2138/1/2017 a survenit după ce a cerut precizări, admise de completul de cinci judecători, „cu referire la Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă ÎCCJ și SRI în cursul urmăririi penale desfășurate în cauză, și în ceea ce privește această colaborare”. Completul însă a respins, ca să nu întindă coarda, cererea inculpatei de obținere de la DNA a informațiilor referitoare la existența unei echipe mixte sau comune între organul de urmărire penală și SRI.

CONDAMNAREA la închisoare cu executare (undeva, cândva) în dosarul 2067/1/2017 naște multe suspiciuni de sentință „comandată” pe unul dintre culoarele justiției pe care circulă statul paralel. Bica a luat patru ani pentru că l-ar fi ajutat pe Tender să scape de pușcărie. Tender a fost însă condamnat la 11 ani de închisoare, denunțând-o apoi pe Bica din pușcărie. Bica s-a apărat, declarând că generalul Coldea i-a cerut să-l scape pe inculpat. Martori importanți au devenit pentru acuzare procurorii DIICOT, Mirel Rădescu și Curelaru Claudia, subalternii Alinei Bica. Recent, procurorul Rădescu a fost revocat din DIICOT pentru enormități juridice în dosarul Rompetrol 2. Bica a cerut recuzarea întregului complet de cinci judecători care i-au respins aproape toate cererile de audieri de martori. Din exilul costarican, trimite sistemului poze alături cu prietena Udrea. 

×
Subiecte în articol: Alinei Bica Codruţei Kovesi