x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul Transformatorul

Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul Transformatorul

10 Mar 2017   •   10:15
Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul Transformatorul
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Judecătorii de la Tribunalul Vaslui au decis, joi, contopirea pedepselor din dosarele 'Transformatorul' şi 'Siveco', în cazul fostului ministru Relu Fenechiu. 

Magistraţii au admis, astfel, cererea apărătorilor lui Fenechiu, care au solicitat instanţei de judecată să contopească pedeapsa de 5 ani din dosarul 'Transformatorul' cu cea de 3 ani şi 10 luni din dosarul 'Siveco'. În aceste condiţii, Relu Fenechiu ar avea de ispăşit 5 ani şi 6 luni de închisoare, din care a executat deja trei ani şi o lună. 

Judecătorii au admis că Relu Fenechiu a fost condamnat pentru fapte concurente în două dosare diferite şi au decis că noua pedeapsă pe care acesta o are de ispăşit este pedeapsa cea mai mare, adică cea de 5 ani, la care au mai adăugat un spor de 6 luni, se arată pe portalul instanţei vasluiene. 

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv în dosarul 'Transformatorul' în luna ianuarie a anului 2014, după ce a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.  

A doua condamnare, cea în dosarul 'Siveco', s-a făcut după ce fostul ministru şi-a recunoscut vinovăţia într-un dosar în care era acuzat de DNA Ploieşti de trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani. 

Potrivit legislaţiei în vigoare, fostul ministru ar putea fi eliberat condiţionat, având în vedere că a ispăşit deja două treimi din pedeapsă, a scris două lucrări ştiinţifice pe timpul detenţiei şi a avut o serie de invenţii care au fost brevetate. AGERPRES

×