x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Remus Truică, Prinţul Paul şi avocatul Robert Roşu rămân în arest la domiciliu

Remus Truică, Prinţul Paul şi avocatul Robert Roşu rămân în arest la domiciliu

02 Feb 2016   •   14:45
Remus Truică, Prinţul Paul şi avocatul Robert Roşu rămân în arest la domiciliu
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Omul de afaceri Remus Truică, Prinţul Paul şi avocatul Robert Roşu rămân în arest la domiciliu încă 30 de zile, au hotărât, marţi, magistraţii Curţii de Apel Braşov, ei fiind cercetaţi în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa, potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, judecătoarea Graţiela Milu.

Remus Truică şi avocatul Robert Roşu se află în arest la domiciliu din 11 decembrie 2015, iar Prinţul Paul din 12 decembrie 2015.

Toţi au fost prezenţi marţi, la Curtea de Apel, dar nu au dorit să facă declaraţii jurnaliştilor.

În 11 decembrie 2015, Curtea de Apel a respins cererea DNA de arestare preventivă a inculpaţilor din acest dosar, judecătorii stabilind pentru Remus Truică şi avocatul Robert Roşu arestul la domiciliu, iar o zi mai târziu, magistraţii Curţii de Apel au respins şi cererea DNA de arestare preventivă a Prinţului Paul, şi el primind arest la domiciliu.

Potrivit DNA, Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani, dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu.

Prinţul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii susţin că, începând din noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roşu şi alte persoane au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Prinţul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat şi Dan Andronic, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu.

×
Subiecte în articol: remus truica printul paul