x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Rudel Obreja câștigă la CEDO despăgubiri de 1000 de euro

Rudel Obreja câștigă la CEDO despăgubiri de 1000 de euro

de Dan Constantin    |    15 Feb 2018   •   13:20
Rudel Obreja câștigă la CEDO despăgubiri de 1000 de euro
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

KO! Rudel Obreja câștigă 1000 de euro la CEDO. MANNIX, HOMER și INSPECTOR CÂRPACI, în lotul de 47 de  despăgubiți cu 161 de mii de euro

Condamnări în serie la CEDO și obligația statului  român la plata de despăgubiri deținuților încarcerați în condiții inumane. Curtea de la Strasbourg a emis în 8 februarie trei hotărâri prin care sunt stabilite , în total,161 de mii de euro ca daune morale pentru  47 de detinuți care au reclamat supraaglomerarea din spațiile de detenție,hrana proastă, condițiile precare de igienă, lipsa luminii, coabitarea cu insectele și rozătoarele .

Printre cei care au primite decizii de despăgubire se află și Rudel Obreja, care a reclamat condițiile precare din  diferitelor centre de arest ale politiei din București unde a fost reținut în anul 2014 timp de 1 lună și două zile și în 2015 ( 2 luni și 11 zile).Obrerja a primit 1000 de euro pentru daune morale.

 Împreună cu Rudel Obreja au primit despăgubiri la CEDO și alti deținuți cu  nume ,,speciale”( Mannix, Homer, Inspector Cărpaci).

 Pe rolul Curții Europene a Drepturilor Omului  se află 9.900 de plângeri venite din România, conform ultimului raport CEDO difuzat în ianuarie 2018. România este din acest punct de vedere ,,campioana Europei”  .

×