x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șase persoane din Alba au fost reținute, după ce ar fi sustras din fondul forestier național peste 1.900 de metri cubi de material lemnos

Șase persoane din Alba au fost reținute, după ce ar fi sustras din fondul forestier național peste 1.900 de metri cubi de material lemnos

13 Mai 2020   •   12:02
Șase persoane din Alba au fost reținute, după ce ar fi sustras din fondul forestier național peste 1.900 de metri cubi de material lemnos
Sursa foto: Foto: Poliția Română

Polițiștii din Alba au reținut șase persoane bănuite pentru fals în înscrisuri sub semnătură private, uz de fals, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori. Cele șase persoane ar fi sustras din fondul forestier national peste 1.900 de metri cubi de material lemnos.

Polițilștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de șase persoane, cu vârste curpinse între 32 și 60 de ani, potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018 - 2020, o societate comercială din judeţul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept şi ar fi sustras arbori, din speciile molid şi brad, din fondul forestier naţional. Pentru a da o aparenţă de legalitate tăierilor de material lemnos efectuate, reprezentanţii societăţii ar fi întocmit, în fals, documente de însoţire între punctele de lucru ale societăţii, vizând transporturi de material lemnos care, în realitate, nu au fost efectuate sau ar fi întocmit documente de însoţire pe care erau menţionate cantităţi de material lemnos mai mici decât cele transportate", se menţionează în comunicatul IPJ Alba.

Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat și comercializat spre diverse societăți comerciale și persoane fizice. 

Polițiștii au efectuat 18 percheziții (7 în județul Alba, 6 în județul Vâlcea, 4 în județul Sibiu și una în județul Gorj), la sediile a două societăți comerciale și la punctele de lucru ale acestora, dar și la domiciliile persoanelor vizate de anchetă de unde au ridicat documente contabile și înscrisuri legate de activitățile comerciale. 

La două dintre locațiile percheziționate au fost identificate cantități însemnate de material lemnos a cărui inventariere este în curs de desfășurare. 

Totodată, a fost aplicat sechestru pe patru terenuri și un autoturism de lux.

La sediul IPJ Alba au fost conduse şi audiate 16 persoane.

Cele şase persoane reţinute vor fi prezentate în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

×