x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sebastian Ghiţă a depus garanţii mobiliare şi imobiliare în contul cauţiunii de 13 milioane euro

Sebastian Ghiţă a depus garanţii mobiliare şi imobiliare în contul cauţiunii de 13 milioane euro

11 Apr 2016   •   15:05
Sebastian Ghiţă a depus garanţii mobiliare şi imobiliare în contul cauţiunii de 13 milioane euro

Deputatul Sebastian Ghiţă, care s-a prezentat, luni, la sediul DNA Ploieşti, a depus garanţii mobiliare şi imobiliare în contul cauţiunii de 13 milioane de euro stabilită de procurori în dosarul în care acesta este acuzat de mai multe infracţiuni, între care şantaj, folosire de informaţii nedestinate publicităţii şi dare de mită, au declarat surse avocăţeşti.


Potrivit surselor citate, garanţiile depuse de Ghiţă aparţin unei societăţi controlate de parlamentar, procurorii urmând să le analizeze şi să se pronunţe asupra lor.

Sebastian Ghiţă a stat în sediul DNA Ploieşti timp de aproximativ o oră, iar la ieşire le-a spus jurnaliştilor că nu poate face declaraţii cu privire la speţa în care este cercetat.

Măsura controlului judiciar pe cauţiune a fost dispusă de procurorii DNA Ploieşti la data de 31 martie, după ce Camera Deputaţilor a respins cererile privind reţinerea şi arestarea parlamentarului.

Termenul iniţial pentru depunerea cauţiunii era 6 aprilie, însă Ghiţă a cerut şi obţinut prelungirea până luni a termenului.

"Inculpatul va depune, până la data de 6 aprilie 2016, o cauţiune în valoare de 59.417.133 lei (reprezentând 10% din valoarea bunurilor şi lichidităţilor băneşti - cu excepţia terenurilor şi clădirilor neevaluate în bani - declarate de inculpat în ultima sa declaraţie de avere înregistrată la Parlamentul României - Camera Deputaţilor) ori va constitui o garanţie reală mobiliară sau imobiliară în limita sumei de bani determinată, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arăta într-un comunicat al DNA.

Deputatul este urmărit penal în acest dosar pentru două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; două infracţiuni de dare de mită; şantaj; cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi penal procurorii Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, şi fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas. Aceştia sunt acuzaţi că au permis accesul deputatului la informaţii dintr-un dosar care nu erau destinate publicităţii, scopul constând în zădărnicirea unei anchete penale, dar şi în protejarea intereselor unor persoane şi firme cercetate în cauza respectivă.

Sursa: AGERPRES

×