x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sebastian Ghiţă, la DNA Ploieşti: "Am văzut că toată lumea vine şi m-am gândit să vin şi eu"

Sebastian Ghiţă, la DNA Ploieşti: "Am văzut că toată lumea vine şi m-am gândit să vin şi eu"

13 Mai 2016   •   11:20
 Sebastian Ghiţă, la DNA Ploieşti: "Am văzut că toată lumea vine şi m-am gândit să vin şi eu"

Deputatul Sebastian Ghiţă, urmărit penal pentru mai multe fapte de corupţie, s-a prezentat, vineri, la sediul DNA Ploieşti, el declarând că nu ştie de ce a fost chemat, însă a văzut că "toată lumea vine la DNA Ploieşti şi m-am gândit să vin şi eu".


"Nu ştiu exact să vă spun, o să aflu, dar am văzut de dimineaţă, pe presă, că toată lumea vine la DNA Ploieşti şi m-am gândit să vin şi eu că poate se dă ceva pe degeaba şi să mă aşez la coadă", a spus Ghiţă.

Ulterior, el a spus că este vorba despre "proceduri în vechile dosare", precizând că el crede că este vorba despre ultimul dosar deschis pe numele său de DNA Ploieşti.

Deputatul este urmărit penal în acest dosar pentru două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; două infracţiuni de dare de mită; şantaj; cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Procurorii DNA au dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pe cauţiune stabilită la suma de 13 milioane de euro.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi penal procurorii Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, şi fostul şef al DGA Prahova, Constantin Ispas. Aceştia sunt acuzaţi că au permis accesul deputatului la informaţii dintr-un dosar care nu erau destinate publicităţii, scopul constând în zădărnicirea unei anchete penale, dar şi în protejarea intereselor unor persoane şi firme cercetate în cauza respectivă.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: sebastian ghita dna ploiesti