x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sebastian Ghiţă, sub control judiciar pe cauţiune stabilită la 13 milioane de euro (surse)

Sebastian Ghiţă, sub control judiciar pe cauţiune stabilită la 13 milioane de euro (surse)

31 Mar 2016   •   16:35
Sebastian Ghiţă, sub control judiciar pe cauţiune stabilită la 13 milioane de euro (surse)

Procurorii DNA Ploieşti ar fi dispus joi măsura controlului judiciar pe cauţiune faţă de deputatul Sebastian Ghiţă, cauţiunea fiind stabilită la suma de 13 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat joi după amiază la sediul DNA Ploieşti după ce miercuri colegii săi parlamentari au respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a acestuia într-un nou dosar de corupţie.

La intrarea în sediul DNA, Ghiţă a spus că a venit pentru că a fost convocat de procurori. Întrebat despre eventuale măsuri care ar putea fi luate împotriva lui, el a spus că nu are cunoştinţă despre acest aspect. În ceea ce priveşte sesizarea Inspecţiei Judiciare cu referire la declaraţiile pe care acesta le-a făcut, deputatul Sebastian Ghiţă a spus că şi el ar avea lucruri de spus despre situaţia de la Prahova, arătând că în continuare nu ştie cum se scurg informaţiile din dosare.

"Sunt multe chestiuni de discutat în plenul CSM şi de Inspecţia Judiciară vizavi de această situaţie de la Prahova, cred şi sunt convins că voi avea şi eu lucruri de spus, chestiunile cu informaţiile din dosare, acuzaţia aceasta care mi se aduce (...) încă nu am înţeles cine cum scoate informaţii din dosare şi de aceea m-am mirat că sunt acuzat eu", a declarat Sebastian Ghiţă.

În acest dosar, Ghiţă este acuzat de dare de mită, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

În acelaşi dosar au fost arestaţi preventiv procurorii Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, şi fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sebastian ghita