x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sorin Frunzăverde, condamnat la închisoare cu suspendare

Sorin Frunzăverde, condamnat la închisoare cu suspendare

15 Ian 2016   •   10:12
Sorin Frunzăverde, condamnat la închisoare cu suspendare

Preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde (PNL), a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, în dosarul vizând alegerile prezidenţiale din 2014, informeaza Antena 3.

Liberalul Sorin Frunzăverde a organizat cu patru zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale o şedinţă în care a făcut planul cum să obţină cât mai multe voturi pentru Klaus Iohannis.

Frunzăverde a fost trimis în judecată sub acuzaţia că a şantajat mai mulţi primari cu finanţarea unor proiecte, iar în schimb aceştia ar fi trebuit să adune cât mai multe voturi.

Asta reiese din rechizitoriul DNA prin care acesta a fost trimis în judecată pentru folosirea influenţei pentru obţinerea unui folos necuvenit alături de vicepreşedintele Ionesie Ghiorghioni.

De asemenea, acestuia i-au fost interzise mai multe drepturi, iar pe perioada termenului de încercare el trebuie să se supună unor măsuri de supraveghere.

În acelaşi dosar, a fost condamnat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, pentru folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, influenţarea declaraţiilor şi fals intelectual. În final, el va avea de executat trei ani şi patru luni de închisoare, fiind totodată obligat la plata unei amenzi penale de 27.000 de lei, pentru uz de fals.

Conform deciziei instanţei, cei doi au de achitat 4.000 de lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare.

Frunzăverde a spus că nu vrea să facă muncă în folosul comunității, pentru că starea de sănătate nu îi permite acest lucru.

Sentința Tribunalului Caraş-Severin nu este definitivă.

Ionesie Ghiorghioni şi-a pierdut funcţia de vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin imediat după ce a fost arestat preventiv.

În acel dosar, în noiembrie 2015, Ionesie Ghiorghioni a fost condamnat la şapte ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, iar nepotul său, Adrian Cosmin Ghiorghioni, a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, decizia nefiind definitivă.

Ionesie Gheorghioni a fost deputat PDL de Caraş-Severin în perioada 2004-2008, iar timp de şase ani a fost vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin, fiind unul din apropiaţii preşedintelui instituţiei, Sorin Frunzăverde.

Sorin Frunzăverde a fost unul dintre liderii PD din 1993 până în anul 2012, când a ales să părăsească acest partid pentru a se înscrie în PNL.

Din data de 7 aprilie 2012, Frunzăverde ocupă funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel naţional.

În iunie 2012, Sorin Frunzăverde a fost reales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin pe care o ocupă şi în prezent.

×