x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Spaniol de 28 de ani, dat în urmărire pentru înșelăciune, prins în București

Spaniol de 28 de ani, dat în urmărire pentru înșelăciune, prins în București

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   20:00
Spaniol de 28 de ani, dat în urmărire pentru înșelăciune, prins în București

Un cetățean spaniol, de 28 de ani, a fost prins în București. Pe numele acestuia, autoritățile spaniole au emis un mandat european de arestare pentru înșelăciune.

Marți, polițiștii Capitalei și reprezentanți ai autorităților din Spania, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au făcut o percheziție domiciliară la o adresă din Sectorul 6, în vederea depistării unui bărbat bănuit de săvârșirea de infracțiuni pe teritoriul altui stat.

În baza unui ordin european de anchetă, emis de către autoritățile din Spania, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a emis o ordonanță prin care s-a dispus efectuarea de verificări, privind un bărbat, de cetățenie spaniolă, în vârstă de 28 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune. Acesta ar fi obținut ilegal datele unor firme, pe care le-ar fi folosit pentru accesarea ilegală a unor conturi online, prin care acesta ar fi solicitat bani, în vederea contractării unor produse.

Astfel, în urma punerii în executare a mandatului de percheziție domiciliară, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

De asemenea, împotriva bărbatului autoritățile judiciare din Spania au emis și un mandat european de arestare, acesta fiind depistat la adresa menționată.

El a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reținerea acestuia, pentru 24 de ore.

Ulterior, a fost prezentat în fața Curții de Apel București, fiind dispusă măsura arestării provizorii, pentru 15 zile.

Bărbatul a fost încarcerat în Arestul Poliției Capitalei, fiind dispuse activități, în vederea predării către autoritățile din Spania.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: spaniol inselaciune