x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Doi angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, trimiși în judecată pentru luare de mită

Doi angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, trimiși în judecată pentru luare de mită

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2024   •   16:15
Doi angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, trimiși în judecată pentru luare de mită

Șeful Serviciului Tehnic, Administrativ și Aprovizionare, precum și economistul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, au fost trimiși în judecată, pentru luare de mită. În același dosar este trimis în judecată și cel care a oferit mita, administratorul unei firme.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Bacău au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților Dragos-Constantin Alexa, șef al Serviciului Tehnic, Administrativ și Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău și a lui Ion-Doru Pralea, economist în cadrul aceleiași unități medicale, pentru luare de mită. În același dosar este trimis în judecată și B.C., administrator al S.C. Botezatu Construct S.R.L., pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. De asemenea, în cauză a mai fost trimisă în judecată și SC Botezatu Construct SRL, cercetată pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, cursul lunii noiembrie 2023, în contextul derulării unui contract de execuție privind efectuarea unor lucrări de întreținere și igienizare la subsolul și blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, inculpații Alexa Dragoș-Constantin și Pralea Doru-Ion, ar fi pretins de la inculpatul B.C. suma de 20.000 lei pentru a favoriza interesele acestuia, în sensul semnării procesului verbal de recepție a lucrărilor, a achitării cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate și pentru efectuarea unor achiziții de lucrări viitoare de către unitatea medicală.

„În contextul menționat mai sus, în data de 14 februarie 2024, inculpatul Alexa Dragoș-Constantin ar fi primit de la omul de afaceri suma de 2.000 euro, ce reprezenta o primă tranșă din banii pretinși inițial, din care, la data de 16 februarie 2024, i-ar fi remis 1.000 euro inculpatului Pralea Doru-Ion”, spun procurorii.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: spital mita judecata