x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un tânăr de 19 ani și-a ucis mama beată, lovind-o repetat. Procurorii propun arest acasă

Un tânăr de 19 ani și-a ucis mama beată, lovind-o repetat. Procurorii propun arest acasă

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   14:15
Un tânăr de 19 ani și-a ucis mama beată, lovind-o repetat. Procurorii propun arest acasă

Un tânăr de 19 ani din județul Olt și-a ucis mama beată, lovind-o în mod repetat, după ce femeia l-a provocat. Procurorii propun arestarea tânărului la domiciliu.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt infiormează că, în noaptea de joi spre vineri, a fost reţinut un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Găneasa, județul Olt, pentru o perioadă de 24 ore, pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte asupra mamei sale.

În noaptea de marți spre miercuri, femeia în vârstă de 43 ani, beată (3,72 gr%0), a intrat în camera fiului său, adresându-i injurii, motiv pentru care acesta a ripostat, aplicându-i câteva palme peste faţă. Femeia a început să-l îmbrâncească pe tânăr şi i-a aplicat, la rândul său o palmă, ceea ce l-a determinat pe acesta să o lovească, în continuare, cu pumnii în zona coapselor, lovituri în urma cărora femeia a căzut, „fiindu-i provocate leziuni traumatice, care au generat decesul”.

„În raport de circumstanţele comiterii faptei, în favoarea inculpatului s-a reţinut circumstanţa atenuantă a scuzei provocării, în sensul că a acţionat pe fondul unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea victimei, produsă prin atingerea gravă a demnităţii (injurii, cuvinte jignitoare, blesteme) şi a unei stări de nervozitate determinată de atitudinea victimei de-a lungul timpului (aproximativ 12 ani), aceasta fiind cunoscută ca o consumatoare de băuturi alcoolice care provoca scandal în familie, fiind internată în mod repetat la secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru dezalcoolizare”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

La audiere, autorul a recunoscut şi a regretat fapta. Acesta urmează să fie prezentat vineri judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt cu propunere de arestare la domiciliu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tanar mama crima