x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Şapte tineri, acuzaţi că furau carduri de la turişti străini veniţi în Centrul Vechi al Capitalei

Şapte tineri, acuzaţi că furau carduri de la turişti străini veniţi în Centrul Vechi al Capitalei

de Redacția Jurnalul    |    06 Oct 2023   •   20:15
Şapte tineri, acuzaţi că furau carduri de la turişti străini veniţi în Centrul Vechi al Capitalei

Şapte tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti, sub acuzaţia că furau carduri de la turişti străini aflaţi în Centrul Vechi al Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare, tinerii acţionau în grup în zona veche a Capitalei şi furau cardurile turiştilor străini.

Ulterior, mergeau în magazine şi cumpărau diverse produse, având grijă ca valoarea cumpărăturilor să nu treacă peste limita necesară utilizării PIN-ului.

Conform unui comunicat al Poliţiei Capitalei, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Poliţie pentru Centrul Vechi au pus în executare, joi, opt mandate de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, prejudiciul fiind de aproximativ 7.000 de euro.

În fapt, în perioada mai 2023 - august 2023, mai mulţi tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, ar fi acţionat împreună, în minigrupuri, în baza unor înţelegeri prealabile şi ar fi comis, în repetate rânduri, mai multe infracţiuni împotriva patrimoniului unor cetăţeni străini, dar şi împotriva sistemelor informatice reprezentate de serverele unor unităţi bancare.

Din cercetări, s-a stabilit că tinerii ar fi efectuat mai multe plăţi, la diverşi agenţi economici, prin utilizarea frauduloasă a unor carduri bancare, pe care le-ar fi folosit în efectuarea mai multor tranzacţii financiare, fără consimţământul titularilor, accesând totodată, fără drept, serverele instituţiilor bancare emitente ale cardurilor, precum şi sistemele informatice ale POS-urilor la care s-au efectuat operaţiunile.

La percheziţii au fost găsite telefoane mobile, o armă albă, mai multe sume a căror provenienţă nu a putut fi justificată, precum şi patru pungi, având aproximativ 500 de grame, în interiorul cărora se afla o substanţă albă pulverulentă, susceptibilă de a avea în componenţă substanţă cu efect psihoactiv.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Poliţie pentru Centrul Vechi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. 

×
Subiecte în articol: tineri furt carduri