Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează că nu a existat nicio ''eroare'' referitoare la ordonanţa de clasare din dosarul de candidatură al procurorului general, Augustin Lazăr.
"Simple precizări! Nu a fost şi nu este nicio eroare referitoare la ordonanţa de clasare din dosarul de candidatura a lui A. Lazăr", a scris Tudorel Toader miercuri seară pe Facebook.
El continuă cu întrebarea "cum se justifica o astfel de ordonanţă în dosar", adăugând că "în sfârşit aflăm şi 'justificarea' - a greşit grefiera care a multiplicat lucrările acestuia".
Ministrul reaminteşte că "tot o 'greşeală' a fost şi pe data de 20 martie 2018, atunci când grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fără ultimele două pagini care se 'lipiseră' la exemplarul trimis la CSM".
Procurorul general Augustin Lazăr susţine că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, "exploatează o eroare de grefă survenită în martie 2016", iar ordonanţa de clasare care se referea la preşedintele Klaus Iohannis nu a fost emisă, confirmată sau verificată de procurorul general, ci de un alt procuror, cu nume apropiat, Cristian A. Lazăr.
"Am aflat abia după o săptămână de suspans că ordonanţa de clasare invocată de ministrul Justiţiei nu a fost emisă, confirmată sau verificată de subsemnatul în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, astfel cum acesta a lăsat să se înţeleagă, enumerând-o ca motiv de revocare. Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului. Ministrul Justiţiei exploatează o eroare de grefă survenită în martie 2016, făcută cu ocazia selectării lucrărilor necesare pentru procedura de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Efectuând copii după documente redactate de A. Lazăr, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie, ordonanţa emisă de procurorul-şef adjunct de secţie Cristian A. Lazăr din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Această ordonanţă de disjungere cu privire la alte persoane a ajuns prin declinarea competenţei la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, dosar pe care l-am repartizat, spre soluţionare, unui procuror", se arată într-un mesaj publicat miercuri seara de procurorul general Augustin Lazăr. AGERPRES