x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șapte indivizi bănuiți că vindeau droguri inclusiv copiilor, prinși în Bistrița-Năsăud

Șapte indivizi bănuiți că vindeau droguri inclusiv copiilor, prinși în Bistrița-Năsăud

de Redacția Jurnalul    |    29 Feb 2024   •   22:30
Șapte indivizi bănuiți că vindeau droguri inclusiv copiilor, prinși în Bistrița-Năsăud

Descinderi la traficanți de droguri din zona Valea Bârgăului și a orașului Bistrița, care vindeau stupefiante inclusiv minorilor. Grupul infracțional este proaspăt înființat, dar bine organizat, fiecare suspect având atribuții clar stabilite.

Procurorii DIICOT din Bistrița-Năsăud au reținut 7 suspecți cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea fără drept a oricăror operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive, trafic de droguri de mare risc, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cercetările au scos la iveală că, în ianuarie 2024, trei dintre suspecți au constituit un grup infracțional organizat, specializat în traficul de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive, la care au aderat alți patru indivizi, fiecare cu atribuții clar stabilite.

Liderul grupului coordona direct, dar și prin intermediul altor doi membri, întreaga activitate, asigura procurarea drogurilor și organiza vânzarea în zona Văii Bârgăului și a orașului Bistrița.

Substanțele interzise erau mărunțite, cântărite și ambalate la locuința unuia dintre inculpați, după care erau vândute fie direct, fie prin intermediul celorlalți membri, inclusiv unor consumatori minori.

Sumele încasate erau remise liderului, după ce acel care vindea drogurile sau substanțele psihoactive își păstra un comision, așa cum era stabilit anterior.

Unul dintre indivizi a fost prins în flagrant, în decembrie anul trecut, când conducea drogat, asupra sa fiind descoperite 10 grame de substanță psihoactivă, cunoscută sub denumirea de ”zăpadă”.

La percheziții s-au găsit cantități de substanțe psihoactive și droguri de risc (substanță cristalină de culoare albă, substanță vegetală de culoare verde oliv), mai multe comprimate triunghiulare de culoare aurie, obiecte purtătoare de urme de substanță pulverulentă albă și vegetală, 37 de cartușe de diferite calibre și dimensiuni, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă, spune DIICOT.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă a cinci dintre suspecții reținuți și cea a arestului la domiciliu față de un alt individ, pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: traficanti droguri bistrita nasaud