x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie "Traficanții” de arme din reportajul Sky News, ridicați de DIICOT. Toți sunt vânători

"Traficanții” de arme din reportajul Sky News, ridicați de DIICOT. Toți sunt vânători

10 Aug 2016   •   09:05
"Traficanții” de arme din reportajul Sky News, ridicați de DIICOT. Toți sunt vânători

Procurorii DIICOT efectuează miercuri şapte percheziţii în locaţii din Târgu Mureş şi Bistriţa Năsăud în dosarul deschis în urma reportajului Sky News, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, o persoană a fost adusă la sediul central al DIICOT, urmând ca alte patru, presupuşii traficanţi, să fie aduse la audieri.

În dosar, procurorii au început urmărirea penală pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Sursele au precizat că intermediarul între presupuşii traficanţi şi jurnaliştii de la Sky News a fost adus marţi seara la DIICOT şi ar fi recunoscut la audieri fapta.

Anchetatorii ar fi găsit toate armele şi au descoperit că unele erau deţinute legal pentru vânătoare.

Sursele citate susţin că reportajul "a fost aranjat", jurnaliştii indicându-le presupuşilor traficanţi inclusiv ce să spună la filmare.

De asemenea, procurorii ar fi constatat că jurnaliştii i-ar fi plătit pe presupuşii traficanţi, scrie  www.agerpres.ro

Jurnalistul Adelin Petrișor scrie pe contul său de Facebook: ”DIICOT i-a gasit pe mascatii care apar in reportajul Sky News. Traficantii de arme" au fost ridicati si vor fi adusi la Bucuresti. Au fost mai multe perchezitii in Targu Mures si Bistrita si au fost gasite si armele care...sunt detinute legal. Toti cei din reportajul lui Ramsay sunt vanatori. Periculosi, clar!"

×