x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Traian Băsescu, la Parchetul Militar

Traian Băsescu, la Parchetul Militar

27 Apr 2016   •   13:07
Traian Băsescu, la Parchetul Militar

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost audiat miercuri la Parchetul Militar în legătură cu o plângere depusă de senatorul Ioan Ghişe în care acesta reclama faptul că a fost evacuat în anul 2012 de la o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale a României. 

"Am fost chemat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti pentru o declaraţie legată de plângerea pe care a făcut-o senatorul Ghişe că a fost evacuat de la ceremonia desfăşurată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale din 2012. (...) Am dat o declaraţie", a spus Traian Băsescu, la ieşirea din sediul Parchetului Militar. 

Întrebat de jurnalişti ce le-a spus procurorilor, Traian Băsescu a spus că "ce a ştiut". 

Senatorul Ioan Ghişe a depus iniţial o plângere la Parchetul General în care l-a acuzat pe Traian Băsescu că a ordonat ofiţerilor SPP să îl dea afară de la recepţia de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni. Ghişe a afişat atunci un banner de protest privind referendumul de demitere a fostului preşedinte. Ulterior, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. 

Imediat după incidentul din 2012, Ioan Ghişe anunţa că îl va acţiona în instanţă pe Traian Băsescu pentru ultraj.

 

Agerpres

×
Subiecte în articol: traian basescu