x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Udrea, la DNA în dosarul Hidroelectrica: Au fost restrânse acuzaţiile

Udrea, la DNA în dosarul Hidroelectrica: Au fost restrânse acuzaţiile

20 Oct 2017   •   14:09
Udrea, la DNA în dosarul Hidroelectrica: Au fost restrânse acuzaţiile

Elena Udrea s-a prezentat vineri la DNA, aceasta afirmând, la ieşirea din sediul Parchetului, că au fost restrânse acuzaţiile în dosarul privind mita de cinci milioane de dolari. 

"Astăzi a fost un act de procedură normal, în opinia domnului procuror, de restrângere a acuzaţiilor care erau formulate. Dar acest dosar este dosarul în care doamna procuror Iorga a spus public că s-au făcut presiuni asupra dânsei de către doamna Kovesi să mă reţină chiar dacă nu avea aviz de arestare din partea Parlamentului", a declarat Udrea. 

Pe de altă parte, avocatul acesteia a explicat că este vorba despre dosarul cu "pretinsa şpagă" de cinci milioane de dolari. 

"Este vorba de un dosar mai vechi (...), cel cu pretinsa şpagă de 5 milioane, dosar în care astăzi am luat la cunoştinţă că au fost restrânse acuzaţiile care au fost formulate în dosar, pe de o parte. Pe de altă parte, în dosar nu mai există niciun fel de măsură preventivă. (...) Ce urmează să lămurim în acest dosar sunt aspecte şi fapte ce nu ţin de latura penală, sunt fapte ce pot fi analizate în virtutea legii privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale. În perioada respectivă, legea prevedea pentru eventuale încălcări ale legii doar sancţiuni contravenţionale. Mie mi se pare că dosarul o să aibă o evoluţie către această finalitate", a spus apărătorul fostului ministru. 

Potrivit acestuia, banii respectivi au ajuns la partid, nu la clienta sa. 

"Niciodată nu a fost vorba de aşa ceva, nici în dosar nu se pune problema în felul acesta. Banii respectivi au fost pentru partid, pentru finanţarea campaniei electorale locale din anul 2012, iar important mai este de ştiut că doamna Elena Udrea nici măcar nu a fost candidat în acea campanie", a adăugat avocatul. AGERPRES

×