x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un deţinut de la Penitenciarul Jilava a decedat

Un deţinut de la Penitenciarul Jilava a decedat

08 Iul 2016   •   16:23
Un deţinut de la Penitenciarul Jilava a decedat
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Un deţinut de la Penitenciarul Jilava, cunoscut cu afecţiuni cardiovasculare, a decedat vineri în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa, a declarat, pentru AGERPRES, Carmen Uţoiu, ofiţer de presă la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

"Astăzi, în jurul orei 11,50, la Penitenciarul Jilava, un echipaj medical a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deţinut care a acuzat o stare de rău. Concomitent a fost solicitat sprijinul Ambulanţei, personalul medical al Ambulanţei a continuat manevrele de resuscitare începute de către personalul din penitenciar, ulterior deţinutul a fost transportat la un spital din reţeaua de sănătate publică, însă, în ciuda eforturilor depuse de medici, în jurul orei 14,57 s-a constatat decesul deţinutului", a spus Uţoiu.

Ea a precizat că bărbatul a beneficiat de tratament şi consult de specialitate în ultima perioadă şi a fost evaluat ultima dată într-un spital din reţeaua de sănătate publică pe 1 iulie.

Deţinutul avea 69 de ani şi era condamnat la doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu, a menţionat Uţoiu, care a adăugat că va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.

×