x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un ofițer din Corpul de control al MAI a fost trimis în judecată pentru trafic de influență

Un ofițer din Corpul de control al MAI a fost trimis în judecată pentru trafic de influență

25 Aug 2022   •   15:00
Un ofițer din Corpul de control al MAI a fost trimis în judecată pentru trafic de influență

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe ofițerul de interne Daniel Ciprian Asanache-Damian, acuzat de trafic de influență, când lucra în Corpul de Control al ministrului.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Daniel Ciprian Asanache-Damian, la data faptelor ofiţer de poliţie în cadrul MAI - Corpul de control al ministrului, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului, în perioada aprilie – 2 august 2022, în calitate de ofiţer de poliţie angajat la Corpul de control al ministrului, Daniel Ciprian Asanache-Damian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, martor, diferite sume de bani, inclusiv plata unei facturi de telefon de 3.700 lei, precum și suma de 15.000 lei.

În schimbul banilor, a lăsat să se creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofiţeri de poliţie, îi va determina să rezolve problemele judiciare, precum și ridicarea în grad a cuiva din familia respectivei persoane.

La data de 3 august 2022, inculpatul a primit de la persoana respectivă suma de 15.000 lei, pentru scopul menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

×