x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Vicepreşedintele CSM a sesizat IJ în legătură cu afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă

Vicepreşedintele CSM a sesizat IJ în legătură cu afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă

31 Mar 2016   •   11:42
 Vicepreşedintele CSM a sesizat IJ în legătură cu afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă
Sursa foto: Foto: luju.ro

Procurorul Luminiţa Palade, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile făcute de către deputatul Sebastian Ghiţă atât în discursul susţinut în Parlament, cât şi într-un interviu televizat.

"Luminiţa Palade, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, (...) a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări, potrivit competenţelor legale, pentru a stabili dacă şi în ce măsură prin afirmaţiile lansate în spaţiul public de către domnul deputat Sebastian Ghiţă a fost adusă atingere independenţei procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi sistemului judiciar în ansamblul său", se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de CSM.

Conform sursei citate, sesizarea vizează afirmaţiile făcute de deputat într-un interviu difuzat în cadrul "Ştirilor" postului de televiziune B1 TV în data de 29 martie, la ora 22,00, precum şi cele cuprinse în discursul susţinut în şedinţa plenului Parlamentului din 30 martie.

Sebastian Ghiţă a susţinut miercuri în plenul Camerei Deputaţilor că Legislativul este supus unei presiuni uriaşe, iar arestarea este folosită ca instrument modern de tortură pentru a obţine noi denunţuri.

El a adăugat că cei mai importanţi lideri politici ai ţării au dosare sau li se pregătesc.

"Vreau să vă spun adevărul. Trăim astăzi într-o Românie în care preşedintele Klaus Iohannis este în pragul demisiei din cauza unui posibil dosar pe care, cumva, soţia sa îl poate avea. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, e ameninţat pe surse cu dosare şi percheziţii la foştii colaboratori. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, are două dosare în lucru. Foşti prim-miniştri ai României au fost arestaţi, au dosare sau au dosare în lucru. Procurorul general a fost demis cu un dosar. Şefi de servicii de informaţii au dosare, şefii tuturor partidelor din România sunt în instanţă sau au dosare, inclusiv Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. Şefii tuturor instituţiilor media au dosare. Mii de medici, de profesori, de oameni de afaceri şi funcţionari au dosare. Mii de firme româneşti au fost distruse cu dosare. Care este rezultatul? România a pierdut 5 miliarde de euro din bani europeni", a susţinut deputatul.

Sebastian Ghiţă a adăugat că se cere arestarea sa pentru a-l forţa să devină denunţătorul lui Victor Ponta şi că de un an i se sugerează să facă acest denunţ.

"De ce vor capul lui Ponta? Pentru că a refuzat să facă anumite compromisuri. Pentru că şi-a făcut datoria cu demnitate. Pentru că astăzi are o cotă de popularitate mai mare decât puternicii zilei. Declar public astăzi, aici, în faţa dvs: nu am nimic de denunţat despre activitatea lui Victor Ponta. Aminteam despre dosarul soţiei preşedintelui Iohannis. Am văzut-o cu toţii pe soţia lui Liviu Dragnea inculpată pentru o faptă minoră petrecută acum 10 ani. Acuzaţia gravă era că nu şi-a sancţionat două colege de birou care au întârziat la program. Am aflat o altă informaţie secretă dintr-un dosar al procurorilor de la DNA Ploieşti. Se chinuie de trei luni să-i facă un dosar şi soţiei lui Victor Ponta în speranţa că vor fabrica încă un alt dosar acestei familii. Am informaţia de pe site-ul comisarul.ro", a afirmat Ghiţă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: luminita palade sebastian ghita CSM